Teknis vs Bäckäng ställs in

Kampen och traditionen Teknis vs Bäckäng kommer att ställas in då man inte hittar en lämplig plats för årets tradition. Nu kan det istället flyttas till december, igen.

Teknis vs Bäckäng ställs in

– Det är tråkigt om det är vår generation som tar död på den, säger Hanna Lindström, ordförande i Bäckängs IF till Göteborgs-Posten.

Vad är Teknis vs Bäckäng?

Det är vad man kan kalla för en modern tradition som startade 2007. Med inspiration från det populära tv-programmet Gladiatorerna så är det en kamp mellan de båda skolorna i Borås, Teknis och Bäckäng. Man har även ett stort stöd av hejaklackar till de båda deltagande lagen. 

Tillställningen brukar anordnas i Boråshallen men efter en renovering under pandemin så minskade antalet i tillåten publik till 2,000 från 3,000. Det blir då för lite för de båda skolorna och Borås stad har nu i år erbjudit Borås arena som plats, den 5 juni. Det är dok inte aktuellt då stämningen kräver en mindre arena. det verkar istället som att eventet kommer att flyttas fram till strax innan jul, vilket är den tidpunkt som det har ägt rum tidigare innan pandemin.