Borås - världens textilstad

Många förknippar Borås med en regnig stad och en plats där det inte händer mycket. Men ingenting kan vara mer fel. 

Borås är känt som textilstaden, inte bara i Sverige utan även internationellt. Här finns textilhögskolan, polisutbildning, Högskolan, Folkhögskola och inte minst - en hel uppsjö av klädföretag har sin bas och har även grundats här. De flesta av dem i alla fall.

Borås är en stad som pulserar av liv och rörelse.Här finns ett av de största områden i Sverige med logistik och industriföretag som sysselsätter tusentals med personer. Företagen är också den enskilt största skattebetalaren till kommunen.

Kända klädmärken

Kända klädmärken finns det gott om med anknytning till Borås - Nelly.com, NA KD, Ellos, Halens, Bubbleroom, Cellbes, Fristads, Hööks, Didriksons, Revolution Race för att nämna några.

Det här är en stad med kreativitet kryddat med innovativ design och framåtanda, världsledande forskning inom textil, ett centrum för e-handel och mycket, mycket mer.

Här finns också köpcentrum, toppklassiga idrottsevenemang, rik och varierande natur. Borås är en stad som kan erbjuda de allra flesta människor något.

Borås Sport i toppklass

Här finns också flera lag i de allra högsta ligorna i sina respektive idrotter. 

Elfsborg är numera ett av de 6-7 lagen som tillhör toppen av Allsvenskan i herrarna fotboll. Man har även fostrat några riktigt stora och kända spelare inom svensk och internationell toppfotboll. Vad sägs om Anders Svensson, Mathias Svensson, Fredrik Berglund, Stefan Andreasson för att nämna några.

Förutom Elfsborg så har Borås basket etablerat sig i högsta ligan vilket nog inte många tänker på. Vi har även Borås Hockey som spelar i division 2 och flertalet friidrottare, simmare, skidåkare (yes, bland annat Patrik Järbyn) och andra idrottsutövare.

Vi har kakor!

Vi använder kakor på den här siten. Om du fortsätter använda siten så utgår vi från att du accepterar det. Trevlig läsning!