Pricerunner vill stämma Google på 22 miljarder!

Pricerunner stämmer Google. Pricerunner har lämnat in en stämningsansökan mot Google. Anledningen är att man anser att sökjätten manilulerar sökresultaten.

Pricerunner vill stämma Google på 22 miljarder!

Bild från Pricerunners mediarum.

Pricerunner stämmer sökjätten Google på ca 22 miljarder kronor vid Patent- och marknadsdomstolen i Stockholm. Det skriver bolaget själv i ett pressmeddelande på måndagsmorgone. 

Den främsta anledningen till stämningen är att EU-kommisionen tidigare har konstaterat att Google bryter mot konkurrenslagstiftningen genom att man, misstänkligen, manipulerar sökresultatet för att premiera sin egen jämförelsetjänst. 

"Det här är också en överlevnadsfråga för många europeiska entreprenörsbolag och arbetstillfällen inom tech. Om amerikanska techjättar genom sina närmast monopolställningar tillåts härja fritt och manipulera marknader så kan vi räkna med att många techbolag i Europa drabbas långt utanför den marknad för produkt- och prisjämförelser som nu står i fokus"

Google har en särställning på den internationella sökmarknaden och har mer än 90% av marknadsandelarna inom EU och EES-området.

Med urstarka ägare, extern finansiering och Europas främsta experter bakom oss ser vi fram mot att få kompensation för vår skada och att bidra till att Google slutar upp med sitt olagliga beteende. Såväl europeiska konsumenter som digitala bolag lider större direkt skada av techjättarnas dominans än vad många tror”, avslutar Mikael Lindahl

Här kan du läsa pressemeddelandet från Pricerunner.