Ölstugan tullen till Borås Ölstugan tullen till Borås

Ölstugan Tullen till Borås

Den framgångsrika kedjan Ölstugan Tullen fortsätter expandera. När man nu satsar ytterligare är Borås en av städerna som får sin egen ölstuga.

Loading

De städer som man kommer öppna i år är, förutom Borås – Norrköping, Linköping och ytterligare en restaurang i Göteborg. 

Borås är en av två städer man kommer öppna först och enligt de uppgifter vi har så är det i Hells Burgers gamla lokaler, mittemot ICA City på Allegatan.

När man öppnar har vi inte fått reda på men inom kort enligt Ölstugans hemsida. 

– Vi har jobbat på och haft gott om tid under pandemin att smida våra planer. Det här är rätt strategiskt för oss, säger Andreas Jakob på Tullen till siten Beernew.se

– Det har varit så mycket negativt och vi måste tänka positivt. Någon gång måste det vända och förhoppningsvis har vi gjort rätt och den värsta faran är över, fortsätter Andreas. 

– Den kommer att vara en ganska liten, men med en stor uteservering. En trevlig lokal och ett trevligt läge.

I Göteborg, som redan har ett stort antal Tullen, är det nu dags för Gamlestaden.

Öl från svenska bryggerier

Ölstugan Tullen erbjuder ett stort och varierat urval av öl från svenska bryggerier. Det är en riktigt bra mix av öl från stora klassiska bryggerier i kombination med öl från mindre bryggerier.

Deras meny består av prisvärd mat som man inspirerats av svensk husmanskost och det finns något för de allra flesta – kött, fisk, vegetarsikt och även veganskt. 

En tanke man har är att försöka byta ut sitt utbud emellanåt så att man alltid har ny maträtter och ölsorter och man vill också följa med de aktuella trenderna inom området.

Vi tycker det är kul att någon nu tar över den lokalen och också den stora uteserveringen som medföljer tillståndet.

Vad är Ölstugan Tullen?

Ölstugan Tullen är en restaurangkedja som fokuserar på ett stort urval av både svenska husmanskost och (framförallt) öl från svenska bryggerier.

Den första restaurangen öppnade man 2010 i Göteborg, på Andra Långgatan i Majorna.

Deras vision och själva grundkärnan med sin verksamhet är att man vill att sina gäster alltid ska känna sig välkomna och få en bit mat och en god öl för en rimlig summa pengar. Förutom att man finns på nio (9) olika platser i Göteborg finns man även i Stockholm (tre, 3, restauranger), Norrköping och nu också i Borås.