Oavgjort för Elfsborg mot Varberg

Elfsborg spelade hemma mot Varberg på lördagen i en match som på förhand skulle bli en promenadseger för hemmalaget. Men det blev tuffare än man trodde.

Oavgjort för Elfsborg mot Varberg

Under lördagen tog Elfsborg emot Varberg hemma på Borås arena i allsvenskans guldstrid. Vinst för boråslaget skulle ge dem ett riktigt bra utgångsläge i den fortsatta jakten på det allsvenska guldet.

Laget drogs med en del frånvaro i form av skador och annat inför matchen vilket gjorde att manager Jimmy Thelin var tvungen att kasta om i sin startelva och trupp. Boateng var tillbaka på mittfältet precis som Ndione på topp.

Elfsborg började starkt 

Hemmalaget startade riktigt bra bra och visade upp en bättre klass än gästande Varberg. Redan i den andra minuten så var Alm framme med ett hårt och välriktat inlägg som nästan hittade fram till Ndione. Första halvlek präglades annars av många hörnor för hemmalaget men inget mål. Antalet chanser under första halvleken var ändå jämlikt mellan lagen ochh Varberg var nära ett par gånger att chocka Elfsbort. Men alltjämt 0-0 i den här matchen som på förhand skulle bli en given seger för Eflsborg men man fick alltså nöja sig med 1 poäng här.

Resultatet kan innebära att man nu har tappat alla chanser till guldet. Man ligger nu 4 poäng efter Djurgården på förstaplatsen, 2 poäng efter Malmö på andraplatsen (som har en match att spela) och om AIK vinner sin match mot Östersund hemma på söndagen så är man 1 poäng efter dem också. Då blir det svårt att kunna utmana på riktigt. 

Nästa hemmamatch för Elfsborg är mot AIK den 29:e november - här köper du biljetter.