Fira nyår i Borås på Stora Torget Fira nyår i Borås på Stora Torget

Nyår i Borås – tips på var du kan fira

Fira nyår i Borås på Stora Torget. Även i år blir det stort firande på torget i Borås. Musiken står DJ Gino för och det lär bli fullt – syns vi där?

På Stora torget i Borås hålls nu nyårsfirande för det tredje året i rad. En timmes festligheter välkomnar det nya året när klockan slår tolv.

Årets nyårsfirande på Stora torget kommer återigen att vara en explosion av ljus, ljud och eld. Under en timmes intensivt firande kan invånare i Borås och besökare gemensamt fira in det nya året med en spektakulär show av eldkonstnärer, dansare och musik från DJ Gino.

”Stora torget förvandlades förra året till ett pulserande dansgolv där tusentals människor samlades för att räkna ned och välkomna det nya året tillsammans. Vi strävar självklart efter att återskapa den här upplevelsen, där Stora torget blir en naturlig mötesplats för människor i alla åldrar och från alla kulturer,” berättar Anna Liljenby, som samordnar stadslivet på Borås TME.

Detta är nu det tredje året i rad som det offentliga nyårsfirandet anordnas på Stora torget. Den första firades i samband med Borås 400-årsjubileum 2021 och hade både syftet att avsluta det gångna året och att signalera en ny början mot framtiden.

Festligheterna på nyårsafton kommer att pågå från 23:30 till 00:30 och är arrangerade av Borås TME. Evenemanget har beslutats vara fritt från fyrverkerier och alkohol enligt arrangörens riktlinjer.

Ses vi där?

Bild från Borås TME’s pressrum.