Nya coronarestriktioner från 12 januari

Nu är det dags igen för nya coronarestriktioner. De nya reglerna börjar gälla onsdagen den 12 januari och gäller tills vidare.

Nya coronarestriktioner från 12 januari

Från onsdagen den 12 januari 2022 gäller nya restriktioner. Bland annat är det en skärpning av antalet personer som tillåts på allmänna sammankomster till 500 deltagare och att restauranger och krogar/barer måste stänga 23,00.

På en extrainkallad pressträff under måndagen så kom statsminister Magdalena Andersson med nya och skärpta coronarestriktioner. Som sällskap under åressträffen fanns också bland annat Lena Hallengren, socialminister i Anderssons regering. 

– Vi befinner oss i en situation med rekordstor smittspridning. Det är utan tvekan så att läget har förvärrats, säger Magdalena Andersson.

Förutom att restauranger ska stänga senast 23,00 och en ytterligare begränsning på antalet personer vid sammankomster så ska:

  • den som kan arbeta hemifrån att göra det samtidigt
  • ett allmänt råd om begränsade kontakter inomhus
  • förlängning av användningen av munskydd vid resor inom kollektivtrafiken
  • distansundervisning kan införas 

Det framgick också under pressträffen att ytterligare restriktioner kommer inom kort, det för att dessa behöver ändringar i bland annat olika förordningar.

Här kan du läsa om coronarestriktioner från den 12 januari 2022.