Hammarby damlag. Matilda Vinberg lämnar Hammarby damlag. Matilda Vinberg lämnar

Matilda Vinberg lämnar Hammarby

Matilda Vinberg har valt att inte förnya kontraktet med Hammarby som löper ut nu på söndag. Hon lämnar Hammarby för att bli proffs utanför Sverige.

Matilda Vinberg har under sina tre säsonger i Hammarby, upplevt en otrolig resa. Från att vinna svenska cupen till att ta hem SM-guldet och en plats som landslagsspelare. Nu tar hon avsked från klubben för att söka nya utmaningar.

Hon reflekterar över de tre fantastiska åren: ”Dessa år har varit otroligt roliga. Att få vara en del av det efterlängtade SM-guldet med Hammarby i Norrköping, på det sättet vi gjorde det, är något jag kommer att bära med mig genom hela min karriär. Cupguldet och alla de storslagna matcherna på Kanalplan och Tele2 Arena är minnen som jag kommer att hålla nära mitt hjärta. Jag har aldrig varit en del av en sådan fantastisk klubb som Hammarby. Jag vill tacka alla inom klubben, laget och våra supportrar för det stöd vi haft och för alla minnesvärda stunder tillsammans,” berättar hon för klubbens officiella hemsida.

Var Matilda Vinberg nu ska är fortfarande hemligt. Matilda gjorde 20 mål på 74 matcher för Hammarby.

Nyligen kom uppgifter om att Madelen Janogy också lämnar Hammarby. Det sägs att hon är på väg till den italienska klubben Fiorentina.

Bild från wikimediacommons.