Hög personalfrånvaro i Borås förskolor

Det råder en väldigt hög smittspridning just nu i samhället och det har gjort att det är ett mycket ansträngt personalläge på bland annat Borås förskolor. Det här är en toppnotering sedan pandemin började i början av 2020.

Hög personalfrånvaro i Borås förskolor

Det råder en väldigt hög smittspridning just nu i samhället och det har gjort att det är ett mycket ansträngt personalläge på bland annat Borås förskolor. det här är en toppnotering sedan pandemin började i början av 2020.

– Det är ett pressat läge, men jag känner en trygghet för jag vet att våra verksamheter är duktiga på att hantera och lösa frånvaro. Alla förvaltningar och bolag jobbar intensivt för att upprätthålla verksamheten, men samtidigt är det väldigt tufft och då hoppas vi att det finns en förståelse hos kommuninvånarna att vi kan behöva göra vissa anpassningar, säger stadsdirektör Svante Stomberg.

Ansträngt personalläge på förskolor

– Situationen ändras snabbt och våra rektorer jobbar hårt med att pussla ihop personal, ibland timme för timme. Fler stängningar är att vänta. Vi försöker hela tiden hålla förskolorna stängda så kort tid som möjligt. För de familjer som inte har möjlighet att lösa situationen som uppstår genom stängningarna finns jouröppen verksamhet, säger Ina Furtenbach, förvaltningschef på Förskoleförvaltningen.

Ina furtenbach säger också att hon tycker sig se en stor förståelse hos vårdnadshavare trots den svåra situationen och att många familjer är påverkade. 

– Det är ett tufft läge för många vårdnadshavare och vi är tacksamma över det fina stöd förskolorna får från er. Jag vill även passa på att tacka personalen ute på förskolorna som gör en fantastisk arbetsinsats.

Här kan du läsa pressmeddelande från Borås stad om coronaläget på förskolorna.