Face of Ellos - utmanar igen!

Ellos är det klassiska svenska moderföretaget som ständigt utvecklas, utmanar och många gånger visar vägen för mode-Sverige. Nu gör man det igen med den öppna modellcastingen, Face of Ellos, som man startade hösten 2020.

Face of Ellos - utmanar igen!

Foto: Pressbild/Ellos

Förra året lanserade Ellos sin helt unika och nya satsning "Face of Ellos" - en öppen modellcasting. Nu är det dags igen för succen!

Det hela sker i samarbete med modellagenturen Modellink och är en del av Ellos via initiativet Made by Women. Ellos är ett av få företag som, i en bransch som domineras av skönhetsnormer, som aktivt valt att ta ställning för att få ut en bredare bild av vad kvinnlighet är för något. 

I den här castingen söker dem nu alla typer av former, åldrar och utseenden - man vänder sig till kvinnor som ur ett stereotypiskt synsätt inte normalt sett är en typisk modell.

Anna Westlund, Creative Dircetor på Ellos säger i ett pressmeddelande:

”Föreställningen om att en viss kvinnokropp – ofta är den vit, slank, slät och väldigt retuscherad – presterar bättre i kampanjer är en gammal idé som inte gör annat än upprätthåller flera olika, skeva maktstrukturer. Vi på Ellos varken tror på den här idén eller vill hålla den om ryggen. Därför anordnar vi Faces of Ellos tillsammans med Modellink."

Ansökningar till den öppna castingen äör öppna året runt men nu har man uppsamlingsheat över två dagar för dem som sökt och går vidare i castingprocessen. 

Vill du skicka in en anslkan gör du det enkelt via ett formulär på deras hemsida, eller via den här länken: ansökan face of ellos

Här kan du läsa Ellos pressmeddelande om Face of Ellos.