Albin Ekdal klar för Djurgården. Bild på Albin Ekdal när han spelar det svenska landslaget vid ett tidigare tillfälle. Albin Ekdal klar för Djurgården. Bild på Albin Ekdal när han spelar det svenska landslaget vid ett tidigare tillfälle.

Albin Ekdal till Djurgården

Den 34-årige mittfältaren har skrivit på ett kontrakt för två år med Djurgårdens IF.

Loading

”Det känns otroligt spännande”, säger Albin till klubbens hemsida efter att det blev helt klart att han nu lämnar Spezia i den italienska andra ligan, Serie B.

Den 34-årige mittfältaren valde att bryta sitt kontrakt med Serie B-laget Spezia förra veckan och återvänder nu till Sverige för att spela för Djurgården i Allsvenskan.

”Det känns som en dröm som går i uppfyllelse. Jag har suktat efter att spela för Djurgården i flera år nu. Det har varit en dröm sedan mina dagar på Stadion”, säger han.

Kontrakt på två år

Hans överenskommelse med Djurgården sträcker sig över två år och markerar slutet på en 15 år lång karriär som utlandsproffs.

Varför valet att flytta tillbaka hem?

”Jag vill spela för Djurgården. Jag längtar efter att bära deras tröja, spela inför fansen och vara på Kaknäs. Det finns många faktorer, men den enkla och direkta anledningen är att jag vill spela för Djurgårdens IF”, förklarar han.

Sedan han lämnade Brommapojkarna för ca 15 år sedan för att börja sin utlandskarriär, har Albin representerat klubbar som Juventus, Siena, Bologna, Cagliari, Hamburg, Sampdoria och Spezia.

Ekdal tog beslutet att avsluta sitt engagemang i det svenska landslaget tidigare under hösten och har under sin karriär spelat 70 A-landskamper.

Läs hela nyheten på Djurgårdens hemsida.